Szolgáltatásaink

Sztrájk, polgári engedetlenség miatti bérlevonások kompenzálása

A 2022. márciusában kezdődött határozatlan idejű sztrájkban, illetve az ehhez kapcsolódó polgári engedetlenségben részvevők, a kieső bérükre az alábbi űrlap kitöltésével igényelhetnek támogatást. A támogatások felajánlásokból, adományokból gyűltek össze, és azok erejéig tudunk segítséget nyújtani. Továbbra is várjuk a felajánlásokat, adományokat az alapítvány alábbi számlaszámára: 

11707000-22230573

Támogatást itt tudsz igényelni. Szükséges lesz a munkabeszüntetés időszakára vonatkozó bérlapra, fizetési jegyzékre. Ezt tárgyhónapot követően munkáltatód adja ki, illetve akinek ilyen megállapodása van, az ügyfélkapun keresztül érheti el. Az űrlap kitöltésével elfogadod adatkezelési szabályzatunkat, hozzájárulsz adatid kezeléséhez.
2022. őszi időszakában is folyamatosan történik az igények elbírálása, kifizetése. A szeptember, október hónapokra is már sok kollégának tudtuk kompenzálni a bérlevonását a Humán Platformmal kötött együttműködési megállapodásunk keretében.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete maximálisan kiáll az oktatásban dolgozó kollégák érdekeiért, azonban minden szervezet erejét meghatározza a mögötte álló tagság. Ezért javasoljuk, csatlakozz a PDSZ-hez. Ezzel kapcsolatban minden nedolgozzingyen.hu cikkben található útmutató.

Adományok gyűjtése

Az biztos, hogy a 2022/23-as tanév nem szokványos módon fog kezdődni, mintha minden rendben lenne. Pedagógushiány van minden területen, akik pedig még kitartanak megélhetési gondokkal kell szembenézni. Ezért szerveződnek tiltakozások, munkabeszüntetések. Itt a jövő a tét! A diákok már tanáraik mellé álltak és lehetőségükhöz mérten támogatják őket. Egyre több szülő is aggódik gyermeke tanulmányai miatt, és a cégek is látják, a ma tanulója, a jövő munkavállalója.

Óvónők, a tanítók, a szaktanárok, és az oktatás, nevelés területén dolgozó számtalan munkatárs választja a munkabeszüntetést érdekei érvényesítéséhez. Ez azonban jelenlegi alacsony béreiket tovább csökkenti. Ezért vállalta fel Alapítványunk, hogy próbál anyagi segítséget nyújtani amihez elengedhetetlenek az adományok.

Számlaszámunk, melyre a felajánlásokat várjuk:

11707000-22230573

Ne feledd, ezek az adományok teszik lehetővé, hogy azoknak a bátor, példamutató pedagógusoknak, akik nem csupán a megélhetést biztosító bérekért, hanem a jövőért állnak ki, valamelyest pótoljuk kieső jövedelmét.